Bekkenfysiotherapie – Fysiotherapie Danielsplein Nijmegen – Nijmegen

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten in de lage rug, buik, bekken- en bekkenbodemgebied. Zowel mannen, vrouwen en kinderen kunnen met klachten te maken krijgen. De klachten kunnen samen hangen met overactieve of onderactieve bekkenbodemspieren, al dan niet in combinatie met coördinatieproblemen, veranderd toiletgedrag, dagelijkse activiteiten, aanwezige aandoeningen of ziekten, psychische factoren en medicijngebruik.

De spieren in deze regio’s spelen een belangrijke rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben ze ook een belangrijke rol bij plassen, ontlasting en vrijen. Omdat de spieren van de bekkenbodem zelf niet goed te zien zijn, kan het lastig zijn deze bewust te voelen en te trainen.

Door voorlichting over de bouw en werking van het bekken en de bekkenbodemspieren en door middel van oefeningen, leert u hoe u de spieren rond het bekken kunt herkennen en trainen. U krijgt daarnaast meer inzicht in uw klachten en leert er beter mee om te gaan.

 

Met welke klachten kunt u naar de bekkenfysiotherapeut?

 

Waar bestaat de behandeling uit?

De therapie kan bestaan uit:

 

De bekkenfysiotherapeut

Sophie de Haas is onze bekkenfysiotherapeut.

Sophie de Haas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergoedingen

Klik hier voor meer informatie over de vergoedingen van bekkenfysiotherapie door de zorgverzekering.

 

Meer informatie over bekkenfysiotherapie

Wilt u meer informatie over bekkenfysiotherapie of gelijk een afspraak maken bij Fysiotherapie Danielsplein Nijmegen? Bel dan naar 024-3030022, mail naar administratie@fysiodanielsplein.nl of neem contact op via onze contactpagina.