ZwangerFit® – Fysiotherapie Danielsplein Nijmegen – Nijmegen

ZwangerFit®

ZwangerFit®

Blijf fit tijdens je zwangerschap en bereid je voor op de bevalling!

Met ZwangerFit® blijf je op een verantwoorde manier actief tijdens je zwangerschap, ook als je klachten hebt. Door middels van de coaching tijdens de lessen bereid je je met de juiste informatie voor op de bevalling.

 

Voor wie?

Vanaf de 12e week in je zwangerschap mag je deelnemen aan de ZwangerFit® lessen. Afhankelijk of je gezondheid het toelaat mag en kan je deelnemen tot het eind van je zwangerschap. Of je nu al sport, een beetje of helemaal niet, iedere zwangere kan deelnemen. Zo blijf of wordt je fitter en voorkom of verminder je eventuele klachten. De lessen pas je aan aan je eigen niveau. Ook bij klachten kan, in overleg, deelgenomen worden aan de lessen.

 

Inhoud lessen

De ZwangerFit® lessen hebben een vaste opbouw. We starten met een warming up en lichte conditietraining, vervolgens gaan we verder met het krachtgedeelte waarbij we je spierkracht en coördinatie oefenen. Er zal speciale aandacht zijn voor de spierversterking, coördinatie en stabiliteit van je bekken- en bekkenbodemspieren. Aan het eind is er een ontspannings- en/of ademhalingsoefening.

Je kan op ieder moment van je zwangerschap instromen, hierdoor kan de lichamelijke conditie per zwangere verschillen. Daarom wordt er rekening gehouden met ieders individuele niveau.

Aan het eind van de les is er telkens een theorie gedeelte (coaching). Hierin worden de verschillende fasen van de bevalling besproken,  ademhalingstechnieken en bevalhoudingen, bekkenbodem en kraamperiode/postpartumperiode.

 

Opzet lessen

De ZwangerFit® lessen worden wekelijks gegevens op dinsdagavond en duren een uur. De groepen bestaan uit maximaal 10 zwangeren. De lessen worden gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Danielsplein, waarbij we de mogelijk hebben tot gebruik van de fitnessapparatuur, losse oefenmaterialen en muziek. Het theoriegedeelte vindt  in de wachtruimte plaats.

 

Intake

Om verantwoord deel te nemen aan de ZwangerFit® lessen wordt er van te voren een vragenlijst gevraagd in de vullen. De lijst krijg je van te voren toe gestuurd. Deze zal dan telefonisch (kort) worden besproken.

 

Wanneer?

Dinsdagavond van 19:00-20:00 uur

 

Wat heb je nodig?

Handdoek, sportkleding, drinken, binnensportschoenen

Tip: voor je kleding: werk met laagjes

 

Kosten

5-rittenkaart 10-rittenkaart
€ 82,50 € 155,00

De lessen die je overhoudt van de ZwangerFit® mag je meenemen naar de MamaFit.

 

Vergoeding

Veel verzekeraars vergoeden de ZwangerFit® cursus. Check je verzekering of dit voor jou ook geldt. Daarnaast zijn er ook veel werkgevers die de cursus vergoeden, zodat jij langer door kan werken of sneller weer fit aan het werk bent.

 

De ZwangerFit® docent

De ZwangerFit® cursus wordt begeleid door bekkenfysiotherapeute (Msc) en ZwangerFit® docente Sophie de Haas.

Sophie de Haas

Aanmelding

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan direct naar 024-3030022 of neem contact op via onze contactpagina.