Medische belastbaarheidstraining – Fysiotherapie Danielsplein Nijmegen – Nijmegen

Medische belastbaarheidstraining

Medische belastbaarheidstraining

Waarom Medische Belastbaarheidstraining?

Bewegen blijft belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat beweging de beste preventie tegen klachten is. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren, terwijl uw conditie verbetert of op peil blijft. U voelt zich fitter en het geeft een ontspannen gevoel. Bij Fysiotherapie Danielsplein bestaat er daarom de mogelijkheid om in groepsverband te trainen. De praktijk heeft ruime ervaring en deskundigheid in het begeleiden van oefengroepen. De oefenzaal is zo ingericht, dat u op een verantwoorde en veilige manier uw lichaam optimaal kunt trainen.

 

Deskundige begeleiding

Om een optimaal effect te bereiken, wordt er getraind in kleine vaste groepen van minimaal 8 tot maximaal 10 personen. Elke groep staat onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut. Hierdoor is er kwalitatief voldoende individuele aandacht, kunt u veilig trainen en desgewenst de hulp van de fysiotherapeut inschakelen.

 

Waarom trainen in een groep?

Groepstraining geeft een belangrijke toegevoegde waarde aan de huidige moderne behandeling en kan een goed vervolg zijn op de individuele fysiotherapeutische behandeling. De positieve effecten van het groepsproces zijn:

 

Hoe gaat alles in zijn werk?

U krijgt vooraf eerst een verplichte eenmalige intake. Dit is om uw ingangsniveau te bepalen. Daarnaast kunt u ook uw wensen en doelen kenbaar maken. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw wensen, vult u voor de intake eerst medische vragenlijsten in. Dit is om te kunnen beoordelen of er medische risico’s of beperkingen zijn.

 

Hoe ziet de training eruit?

Een groepstraining start met een gezamenlijke warming-up, waarna u onder begeleiding uw eigen schema uitvoert. Na afloop zal er weer een gezamenlijke cooling-down zijn. Bij het trainen maakt u gebruik van de apparaten en materialen die in de oefenzaal aanwezig zijn. Er zijn ook grondoefeningen mogelijk.

Tussentijds zorgt de fysiotherapeut ervoor dat uw individuele programma op tijd wordt aangepast zodat u effectief blijft trainen. Natuurlijk waarborgen we de kwaliteit door samen met u evaluatiemomenten in te lassen.

 

Hoe meld ik me aan?

Dit kunt u op de volgende manieren doen:

 

Op dit moment zijn er vier trainingsgroepen. Voor info over de beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen.

 

Trainingsgroepen

Maandag

16.00-17.00 uur / 17.15-18.15 uur

Woensdag

16:15-17:15

Vrijdag

16.00-17.00 uur

 

Prijzen

Er is een eenmalige verplichte intake, waarvan de kosten € 30,- zijn. Medische belastbaarheidstraining wordt in abonnementsvorm aangeboden. U kunt zich inschrijven per maand, kwartaal of half jaar, en aangeven of u één of twee keer per week komt. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de ruimte die er is binnen de trainingsgroepen.

1x per week
Per maand €46
Per kwartaal €126
Per half jaar €243

 

2x per week
Per maand €78
Per kwartaal €207
Per half jaar €392

 

De fysiotherapeut 

De medische belastbaarheidstraining wordt begeleid door Daan van Breda en Sophie de Haas.

Daan van Breda

Sophie de Haas