Dry needling – Fysiotherapie Danielsplein Nijmegen – Nijmegen

Dry needling

Dry needling

 

 

Wat is dry needling?

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren met een naaldje aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

 

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden er veel naaldjes tegelijk in het lichaam gezet en die blijven een tijdje zitten. Deze naaldjes hebben volgens de Oosterse geneeswijze invloed op de levensenergie in het lichaam. Dry needling vindt zijn oorsprong in Westerse behandelmethodes en wordt ingezet in reguliere fysiotherapie praktijken. De fysiotherapeut zoekt triggerpoints in verkrampte of pijnlijke spieren en laat ze ontspannen door ze aan te prikken. Er is spraken van één naald die in de spier wordt geprikt.

 

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine gebiedjes in het spierweefsel, die verkrampt zijn. De spiervezels kunnen niet meer ontspannen en daardoor worden afvalstoffen niet meer goed afgevoerd. Deze triggerpoints, of spierknopen, veroorzaken de pijn.

 

Direct resultaat

Dry needling geeft direct resultaat. Na de eerste behandeling ervaart u al direct meer bewegingsvrijheid. Soms zijn nog een aantal vervolgbehandelingen nodig. Maar vaak zijn deze behandelingen er op gericht de spieren soepel te houden.

 

Wat kost dry needling?

Dry needling is een onderdeel van de normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten van dry needling hieronder.

 

Bij wie kan ik terecht?

Voor dry needling kunt u binnen onze praktijk terecht bij Frank Hendriks en Daan van Breda.

Frank Hendriks

Daan van Breda